Uitbreiding gamma massages in het najaar!

Je gezondheid is de basis van je levenskwaliteit.

In het najaar breiden wij het gamma aan behandelingen voor onze patiënten uit. Ontdek de nieuwe behandelingen snel:

Lomi lomi massage

Herkomst

De Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï.

In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de volgende twee zaken: Harmonie en Liefde. Een gebrek aan harmonie leidt tot weerstand. Wat kan leiden tot blokkades in de energiestroom. De lomi lomi massage zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”. Maar evengoed “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”.

Effect

De Lomi Lomi massage herstelt levenskracht. Ze heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Techniek

De Lomi Lomi massage is een rustige, ritmische massage, gericht op ontspanning en genezing. Een complete lichaamsbehandeling die we uitvoeren met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Waarbij we voornamelijk de onderarmen gebruiken als massagewerktuig.

De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam laten wegvloeien. Om zo de natuurlijke energiestroom in uw lichaam te stimuleren. Net een soort dans.

We maken gebruik van technieken vergelijkbaar met die van de acupressuur. Mn. technieken als drukken, kneden en wrijven worden toegepast.

De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties. Wat op zich een positieve invloed heeft.

Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Ayurvedische massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n 5.000/6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig India. Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

Tri Dosha spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. De drie dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha, die zijn opgebouwd uit de vijf elementen hout, metaal, vuur, water en aarde. Ayurveda (mensen, seizoenen, leeftijden) beschrijft alles in termen van deze drie dynamische krachten.

Vata staat voor verandering, Pitta voor stofwisseling en Kapha staat voor structuur.

Meer informatie over Tri Dosha

Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat men gezond is. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn. De uitscheiding goed is. De geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren.

Techniek

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda.

In de meeste gevallen wordt er bij een Ayurvedische massage gemasseerd met de handen. Anders ook met de voeten. En in sommige gevallen van therapeutische massage -zoals voor reumatische aandoeningen- wordt er gemasseerd met rijst of kruidenbundels.

Het is een gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en gezicht meegemasseerd worden. De massage kan op een massagetafel worden gegeven of op een matras op de grond.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.

Let op: Een Ayurvedische massage wordt in de volgende gevallen afgeraden: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na de maaltijd.

Effect

De ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans.

Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra’s.

  • De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden.
  • De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades.
  • Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
  • Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling.
  • De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Bron: http://www.massagekeuze.nl/massages

Breaking! Geniet nu ook van Shirodhara (=hoofdbehandeling met olie) in Dentergem!

Kan jij ook zo genieten van een professionele massage? Dan ervaarde je ook misschien al ‘s zo’n zalige Ayurvedische massage.…
VERDER LEZEN